El millor antídot contra la memòria de peix

Per què el vídeo explicatiu és el millor antídot contra la memòria de peix

Segur que els has vist a tot arreu: en pàgines web, al facebook, a Twitter… Els vídeos explicatius són un nou format de vídeo que s’està popularitzant molt en els últims anys. Han passat només 8 des de la publicació a YouTube del que està considerat el primer vídeo explicatiu, que explicava els avantatges de l’ús de Twitter de la forma més senzilla, didàctica i simpàtica que es pugui imaginar, amb uns dibuixos retallats i unes mans que els movien davant la càmera. Ho recordes? Aquí pots veure-ho.

Des de llavors milers de vídeos de característiques similars es produeixen cada mes a tot el món per al seu ús en Videomrqueting, per penjar-los a YouTube, per enviar-los per e-mail, per utilitzar-los en webs corporatives o com vídeos d’empresa, tutorials, etc.

No hauria de sorprendre’ns la seva creixent popularitat. Els vídeos explicatius permeten amb l’ajuda d’imatges senzilles i didàctiques explicar coses complexes d’una forma molt directa, entretinguda i sobretot memorable. Però de tots els motius pels quals els vídeos explicatius s’han popularitzat vegem els que tenen a veure amb la memòria.

Les imatges es recorden més

Vegem un parell de dades que donen molt que pensar. Una part enorme del cervell, gairebé el 50%, està involucrada en el processament d’imatges visuals. Pensa en això, la meitat del teu cervell dedicant-se a processar imatges! Brutal! A això afegeix-li que el 70% de tots els teus receptors sensorials estan en els teus ulls. Els ulls són una prolongació del cervell. T’adones de la importància que tenen les imatges per al cervell humà? Per això a ningú hauria de sorprendre-li que recordem coses que hem percebut visualment millor que qualsevol altra cosa. Però és que a més està estudiat i demostrat científicament.

Investigacions que s’han realitzat des de la dècada de 1960 fins a l’actualitat confirmen que la memòria humana per a informació visual és molt vasta. Una persona pot recordar més de 2.500 imatges amb un 90 per cent d’exactitud. En el seu llibre Brain Rules, John J. Medina mostra que podem recordar imatges un any després (amb un percentatge d’exactitud del 63%). Recordem un 80% del que veiem (o fem) i només un 10% del que sentim i un 20% del que llegim (sense imatges).

pantallas twitter3-04

Els vídeos explicatius activen la memòria

La conclusió de tot el que s’ha dit fins a aquí és evident. És clar que si a algú li interessa transmetre un missatge de manera que sigui fàcilment recordat no dubtarà a usar imatges que il·lustrin de forma efectiva aquest missatge. I aquí és on entra en acció el vídeo explicatiu, que garanteix el record més que cap altra eina de comunicació. Aquí us deixo per acabar un exemple de vídeo explicatiu de la collita de The Visual Speech:

 

Categorías: Video explicatiu

Comments 0

Leave a Reply:

Pin It on Pinterest

Share This