La millor eina per a una start up

Per què el video explicatiu és la millor eina per promocionar la teva start up

Ho sabem, una start up té moltes coses que explicar i pocs diners per fer-ho. Nosaltres també vam començar un dia, i quan estàs començant no et sobren els diners per gastar-los en publicitat. El que necessites és una eina de comunicació que tingui la millor relació cost/eficàcia. Aquí et demostrarem que el video explicatiu és la millor idea per donar-te a conèixer quan comences un negoci.

Explica la teva idea en pocs segons

Elevator Pitch

Has sentit parlar de l’“Elevator Pitch”. És el nom que se li dóna a la presentació de la teva idea de negoci de forma ràpida, concisa i motivadora com si la hi estiguessis explicant a un possible inversor amb el qual t’has topat a l’ascensor. Doncs bé, aquesta és una de les múltiples virtuts del video explicatiu: en pocs segons (nosaltres recomanem que no duri més d’un minut i mig) et permet explicar la teva idea de forma atractiva, molt didàctica i memorable. És important sintetitzar. Difícil, però molt important, com en un “Elevator Pitch”.

Augmenta les teves vendes

Segons l’empresa comScore d’analítica digital, els videos tenen un impacte directe sobre les vendes. En un estudi que van realitzar, van comprovar que els visitants d’una tenda online tenien un 64% més de probabilitats de comprar un producte després d’haver vist un video. Els videos explicatius són eines de venda de primer ordre.

Google et premiarà

Atent a aquesta dada: els visitants de pàgines web amb videos romanen en aquestes pàgines una mitjana de 2 minuts més que a les pàgines que no tenen videos. Si a això li sumes que Google fa pujar en els rànquings a les pàgines que tenen alts índexs de permanència dels visitants i tenen baix rebot, la conclusió és fàcil: els videos explicatius tenen efectes positius també sobre el SEO. Però és més, un video pots penjar-lo també a YouTube, que com saps és el segon major cercador d’internet. Definitivament, els videos milloren la teva visibilitat en els cercadors.

Construeix branding

Herramientas de construccion

El nom de video explicatiu podria portar a engany. Que se l’anomeni explicatiu no siginifica que tingui una funció únicament informativa o de venda. Un video explicatiu, amb els seus colors, tipografies, personatges, música… amb totes les eines audiovisuals que utilitza, i especialment amb la tècnica del storytelling, ajuda a construir el branding de l’empresa. Un video explicatiu és una peça de comunicació del teu negoci i com tal pot (i ha de) ajudar-te a construir la teva marca. Ah, això sí, és important que aquest video o videos estiguin totalment customitzats, fets expressament a la mesura de la teva marca.

Té un gran ROI

Amb tot el que s’ha dit fins ara, no et sorprendrà que el 52% dels responsables de màrqueting considerin el video explicatiu com l’eina de màrqueting de continguts amb millor ROI (retorn sobre la inversió).

Ja veus, pot ser que estiguis començant un negoci i que els teus recursos econòmics siguin limitats, però tens la necessitat d’explicar la teva idea, explicar qui ets i què fas. Com t’hem demostrat aquí, el video explicatiu és la millor eina que pots utilitzar per donar-te a conèixer. Per acabar, te’n mostrem aquí un que vam fer precisament per a una start up:

Categorías: Video explicatiu

Comments 0

Leave a Reply:

Pin It on Pinterest

Share This