És important la durada d'un vídeo?

Quina és la durada ideal d’un vídeo?

Estàs esperant una xifra, segur. Però, desgraciadament, no hi ha una xifra ni una fórmula màgica que indiqui la durada màxima que ha de tenir un vídeo per assegurar-te el seu visionat íntegre i facilitar la seva viralitat.

La resposta correcta al títol del post seria:

Depèn.

Depèn del tipus de contingut. Per exemple, un vídeo divertit i entretingut és millor en un format breu, de digestió fàcil. Mentre que un vídeo amb un contingut tipus documental pot ser més llarg.

Depèn del públic al que va dirigit. És evident que no pot tenir la mateixa durada un vídeo que va a un públic involucrat i àltament interessat en el contingut, que un vídeo dirigit a una audiència amb un nivell d’interès baix.

Depèn també de les circumstàncies del visionat. La durada del vídeo variarà lògicament si el públic és captiu o si és ell qui té el control sobre el botó de Play.

En qualsevol cas, el que és segur és que la durada importa.

I molt.

D’ella depèn de manera decisiva l’eficàcia del vídeo.

 

Vídeo. Com més curt, millor.

Això és inqüestionable. Vivim en una època tan sobrecarregada d’informació que la nostra capacitat d’atenció s’ha reduït de forma dramàtica. I avuí en día és de només 8’25 segons. Inferior a la d’un peix. És espectacular, cada 8’25 segons perdem l’interès pel que estàvem veient o estava captant la nostra atenció.

Menys atenció que un peix

Per tant, com a emissors d’un missatge, hem de ser interessants i hem de ser concisos.

Hem d’aconseguir un equilibri entre l’objectiu de traslladar el nostre missatge de forma el més completa possible i la necessitat de ser breus. Especialment, quan la nostra audiència té el control sobre el visionat, perquè pot parar-lo quan vulgui i saltar a un altre contingut que li interessi més.

 

Tens 10 segons per atrapar l’atenció de l’espectador.

Wistia és una empresa d’anàlisi i allotjament de vídeos en Internet fundada a Cambridge, Massachusetts, el 2006.

Com és lògic, en aquesta empresa disposen d’una gran quantitat de dades de les quals treure informació rellevant sobre vídeos. En un estudi de 2016, van analitzar 564,710 vídeos i més de 1.300 milions de reproduccions, per la qual cosa és raonable pensar que els resultats són representatius de les tendències generals d’interacció amb vídeos.

I els resultats de l’estudi són aquests:

L’anunciant té els primers 10 segons d’un vídeo per captar l’atenció i enganxar a la seva audiència abans que aquesta faci clic per anar-se’n. Després d’aquests 10 segons, el “engagement” sofreix una caiguda important.

Si no ha captat completament la seva atenció, després dels primers 30 segons és molt probable que perdi el 33 % de la seva audiència. I després d’1 minut, el 45 % d’espectadors haurà deixat de veure el vídeo.

Als 2 minuts, el 60 % de l’audiència s’ha anat.

Dades d'engagement d'un vídeo

Aquestes dades s’han de tenir molt en compte a l’hora de confeccionar un vídeo, per descomptat.

El vídeo ha de tenir un principi potent, que interessi i enganxi (recorda la regla dels 10 primers segons), com el que vam fer en aquest cas.

A més, com ja hem dit, ha de ser tan curt com sigui possible. Cal ser capaç de sintetitzar, sent aquesta una de les tasques més complicades per a un guionista (i per a un anunciant, quan veu que no ho pot explicar tot).

I, sobretot, ha de procurar combatre la pèrdua de públic a mesura que avança el vídeo.

Tot això es pot aconseguir utilitzant una tècnica narrativa molt coneguda, la més antiga de totes: l’storytelling, o el que és el mateix, explicar les coses en forma d’història.

 

Anem a explicar històries.

Les històries són la forma original de l’entreteniment.

Les persones no pensen en termes d’informació. Pensen en termes de narració. I mentre es focalitzen en la història en si mateixa, la informació va fluint i calant.

Les narracions són per naturalesa més fascinants que els fets. Tenen un principi, un nucli i un final. Si la gent queda enganxada al principi, es quedarà fins a la conclusió. Quan escoltes a algú explicar una bona història, t’aferres a cada paraula. Has començat a caminar un camí que vols veure on porta. I fins que no acaba la història no la deixes. Però la màgia de les històries és que actuen com un vehicle que ajuda a transportar la informació a través d’aquest camí. La informació arriba al teu públic sota l’aparença d’alguna cosa entretinguda i interessant.

Per això, la fórmula narrativa de la història és la millor per augmentar els nivells d’engagement d’un vídeo i evitar que la teva audiència abandoni a mesura que passen els segons.

Ja saps, la propera vegada que facis un vídeo, pensa-ho en forma d’història (una història curteta, per descomptat).

Ah, i si t’ha agradat aquest article, no dubtis a compartir-lo.

Categorías: Video explicatiu

Comments 0

Leave a Reply:

Pin It on Pinterest

Share This